Tokaj Kikelet pince

A Kikelet pincészetet Berecz Stephanie, aki eredetileg Franciaországból, a Loire völgyéből származik és 1994-ben borász mérnökként végzett Bordeaux-ban, alapította férjével, Berecz Zsolttal 2002-ben. A pár egy nemzetközi csapatban szerzett tapasztalatot Tokaj Hegyalján, ahol Zsolt szőlészeti munkakörben dolgozott. A pincészet nevét a tavasz és az újjászületés inspirálta. Tarcal a borvidék egyik legdélebbi települése és történelmileg kiemelkedő szőlőterületnek számít.

 

Stephanie számos díjat nyert a boraival az elmúlt években.

 

2015-ben a Kikelet Íz Műhely néven egy tágas kóstolóterem és borterasz jött létre az épület tetőterében, ahonnan gyönyörű a kilátás. Itt hétvégente lehetőség van borozásra, kávézásra, és süteményezésre is, előzetes bejelentkezés nélkül. Bár sokan érdeklődnek a meleg étel iránt, sajnos ezt a szolgáltatást nem tudják biztosítani.

Bővebb információ